Blogs | Autokinisimag

Autokinisimag on YouTube

I Sell My Car

Sideris Motorsport
HEED-AUTO
JDMaster Biladeris

Editors

BE QUICK!


All news

Blogs

Centaurus Racing Team

Centaurus Racing Team 2nd in Formula Student UK

Λίγες μέρες μετά τον 20ο διαγωνισμό FSUK στην ιστορική πίστα του Silverstone η Centaurus Racing Team έχει θέσει για άλλη μία χρονιά τον πήχη πολύ ψηλά. Η 1η θέση στο Design Event και η 3η θέση στο Business Plan Presentation έφεραν την ομάδα στη δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη, ανάμεσα σε 35 ομάδες από όλο τον κόσμο.

Τα σχέδια της ομάδας για το νέο της μονοθέσιο, τον Αμφίονα, της έδωσαν 147 από τους 150 βαθμούς στο στατικό αγώνισμα του Engineering Design Event, γεγονός που έθεσε τα σωστά θεμέλια και έδωσε το έναυσμα για την κατασκευή του Αμφίων.

Στην αρχή της περιόδου 2017-18, η οποία μόλις έκλεισε, η ομάδα πήρε την απόφαση να μοιράσει τον σχεδιασμό και την κατασκευή του σε δύο φάσεις, δίνοντας μεγάλο βάρος στην βελτίωσή του, μέσω της μελέτης και της εξασφάλισης εκτεταμένου χρόνου δοκιμών. Αυτό γίνεται σε δύο περιόδους, την πρώτη, με τη συμμετοχή σε Class 2 διαγωνισμό (2017-18) και την δεύτερη με τη συμμετοχή της σε Class 1 (2018-19). Με τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό FSUK στις 11-17 Ιουλίου, έκλεισε η πρώτη περίοδος 2017-18 του πλάνου διετίας, πάνω στο οποίο στηρίχθηκε ο προγραμματισμός της ομάδας.

“Με τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό FSUK στις 11-17 Ιουλίου, έκλεισε η πρώτη περίοδος 2017-18 του πλάνου διετίας, πάνω στο οποίο στηρίχθηκε ο προγραμματισμός της ομάδας. “

Στόχος του πλάνου αυτού είναι, μέσω του Class 2 διαγωνισμού (συμμετοχή με μερικώς κατασκευασμένο μονοθέσιο και ολοκληρωμένα σχέδια), το σύνολο αυτοκίνητο-οδηγός να αποδώσει το μέγιστο των δυνατοτήτων του στους Class 1 διαγωνισμούς (με τη συμμετοχή με πλήρως κατασκευασμένο μονοθέσιο) της δεύτερης φάσης.

Καθώς μόλις τελείωσε μία δύσκολη σεζόν εστιασμένη στη μελέτη και η ομάδα βρίσκεται προ των πυλών μιας ακόμα πιο δύσκολης περιόδου, λόγω της κατασκευής και ρύθμισης του Αμφίονα, τα μέλη της αναφέρουν:

“Φτάνοντας στο τέλος της φετινής αγωνιστικής χρονιάς, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους ανθρώπους που μας βοήθησαν και ήταν δίπλα μας στις ατέλειωτες ώρες μας στο εργαστήριο, όλους όσους μας στηρίζουν με τα μηνύματά τους, όλα τα παλιά μέλη της ομάδας που μας μεταφέρουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες και φυσικά τους χορηγούς μας και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τον υπεύθυνο καθηγητή της ομάδας μας, κύριο Αλέξη Κερμανίδη, που βρίσκονται δίπλα μας σε κάθε βήμα, καθώς χωρίς αυτούς δεν θα ήταν δυνατή η συμμετοχή μας στον διαγωνισμό.

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και συγκινημένοι με το αποτέλεσμα! Είναι ένα δυνατό κίνητρο για να μπούμε στην επόμενη σεζόν.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχηθούμε καλή επιτυχία σε όλες τις ελληνικές ομάδες στους απαιτητικούς διαγωνισμούς που λαμβάνουν μέρος καθώς και συγχαρητήρια για τις διακρίσεις που έχουν ήδη κατακτήσει.”

Την επόμενη χρονιά (περίοδος Class 1, 2018-19) η ομάδα θα κλείσει 10 χρόνια από την ίδρυσή της και ταυτόχρονα θα υποδεχτεί ένα νέο μέλος στην οικογένεια των μονοθέσιων της, τον Αμφίονα. Ο Αμφίων θα βασιστεί στο ίδιο μοτίβο μονοθέσιου, δηλαδή με τετρακύλινδρο κινητήρα 600 κυβικών, σωληνωτό σασί από χάλυβα, πλήρως ρυθμιζόμενη ανάρτηση και ένα πλήρες αεροδυναμικό πακέτο.

Ο διαγωνισμός έδωσε στην ομάδα μία γερή εκκίνηση για την επόμενη σεζόν και την επιβεβαίωση ότι τα βήματά της είναι σταθερά και σίγουρα. Τα θετικά σχόλια και οι συμβουλές τον κριτών θα ολοκληρώσουν τη μελέτη των μελών της Centaurus Racing Team . Για να ανταποκριθεί η ομάδα αποτελεσματικά στις απαιτήσεις των Formula Student διαγωνισμών, από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της χωρίζεται σε υπό-ομάδες, κάθε μία από τις οποίες έχει το δικό της αντικείμενο μελέτης και κομμάτι πάνω στο οποίο δουλεύει στα πλαίσια του διαγωνισμού.

Γνωρίστε, λοιπόν, τα μέλη της φετινής Centaurus Racing Team.
Αρχηγός ομάδας: Φίλιππος Γεωργίου
Τεχνικός υπεύθυνος: Αντώνης Κυλαδίτης

Υπό-ομάδα κινητήρα:
Αρχηγός: Ηλίας Βαζούρας
Αλέξης Βατής
Αλέξανδρος Γιανναγάς
Δημήτρης Αργέντος

Υπό-ομάδα ανάρτησης:
Αρχηγός: Αντώνης Παλάσκας
Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου
Γιάννης Λατσίνογλου

Υπό-ομάδα σασί:
Αρχηγός: Ισμήνη Μπαλιώτα
Κατερίνα Τσιμπίνη
Τριαναταφυλλιά Χατζηβασίλη
Παναγιώτης Κωστελίδης

Υπό-ομάδα αεροδυναμικής:
Παναγιώτης Ανδρεάδης
Κωνσταντίνος Πολύζος

Υπό-ομάδα ηλεκτρικών:
Αρχηγός: Γιώργος Στεργιάδης
Παναγιώτης Ζωναρόπουλος
Μάνος Σταθόπουλος

Υπό-ομάδα μάρκετινγκ:
Αθανασία Τιλσίζογλου
Κατερίνα Αντωνίου
Μυρτώ Στόγια

Επόμενος σταθμός της ομάδας είναι το 10ο Pick Patras, μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό στην Ελλάδα. Μέχρι τότε μπορείτε να παρακολουθείτε κάθε βήμα της προετοιμασίας της ομάδας για τον διαγωνισμό του επόμενου καλοκαιριού, καθώς και να την ακολουθείτε στα event που συμμετέχει σε όλη την Ελλάδα.

Facebook: Centaurus Racing Team
Instagram: centaurus_racing_team
Youtube: Centaurus TV
Linkedin: Centaurus Racing Team

Turbo solutions

Buy Turbos Cheap!

buy turbos cheap!

Πωλείται turbo gt3076 t3 0.63 a/r ολοκαίνουργιο, υπάρχουν επισης t04 turbo t3 και turbonetics hurricane 6662 t3.

https://www.car.gr/parts/view/13527208/

F1 IN SCHOOLS 2018

Η ομάδα ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ και φέτος θα υλοποιήσει τη πρώτη της συμμετοχή στη διοργάνωση F1 in schools. Σκοπός της διοργάνωσης αυτής είναι οι μαθητές να αποκτήσουν γνώσεις καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, να μαθαίνουν να συνεργάζονται και να δουλεύουν ομαδικά στα πρότυπα των επαγγελματικών ομάδων της Formula1. Το F1 in schools υλοποιείται εδώ και 14 χρονιά σε περισσότερες από 30 χώρες, με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 17.000 μαθητών ηλικίας 9-19 ετών. Στο πρόγραμμα F1 in schools οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται πάνω σε θέματα: Φυσικής και διάφορων εφαρμογών της, Νέων Τεχνολογιών, Μηχανικών Κατασκευών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών.

Το αυτοκίνητο αρχικά σχεδιάστηκε στο χαρτί μέχρι να ληφθεί η απόφαση για το τελικό σχέδιο. Έπειτα ξεκίνησε η κατασκευή σε πρώτο στάδιο χειροκίνητα με μηχανή Dremmel ενώ στη συνέχεια σε εργαλειομηχανή CNC. Η ομάδα μας αποτελείται από μαθητές του Εργαστηριακού Κέντρου Δράμας και του 1ου ΕΠΑΛ Δράμας.

F1INSCHOOLS2018

Tο πρόγραμμα των προκριματικών αγώνων που θα διενεργηθούν την Μεγάλη Τετάρτη 4 Απριλίου 2018 στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών:

09:30 πμ Άφιξη και Εγγραφή Ομάδων, Παράδοση Εργασιών (Portfolios) και Σχεδίων

10:00 – 10:30 Διόρθωση Απόκλισης Κρίσιμων Τεχνικών Κανονισμών

10:30 – 13:30 Σεμινάρια F1 in Schools (για μαθητές και εκπαιδευτικούς)

10:30 – 13:30 Διαδικασίες Αξιολόγηση Μέρος 1

13:30 – 15:30 Αγώνες Πίστας Μέρος 1

16:00 – 18:30 Αγώνες Πίστας Μέρος 2

Οι προκριματικοί αγώνες θα περιλαμβάνουν:
1. Τους αγώνες ταχύτητας των F1 μοντέλων (Χειροκίνητης Εκκίνησης). Στους προκριματικούς αγώνες δεν θα γίνουν αγώνες ταχύτητας Knock-Out.

2. Την αξιολόγηση των δύο εργασιών (Enterprise Portfolio, Design & Engineering Portfolio) των ομάδων, οι οποίες θα πρέπει να είναι μέχρι 11 σελίδες μεγέθους Α3 ή Α4.

3. Τον έλεγχο συμμόρφωσης των τεχνικών χαρακτηριστικών των F1 μοντέλων με τις προδιαγραφές των Τεχνικών Κανονισμών F1 in Schools 2017. Στους προκριματικούς αγώνες κάθε ομάδα θα παραδώσει δύο (2) ολόιδια μοντέλα F1 Αυτοκινήτων.

http://www.f1inschools.com/
Επικοινωνία:
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ
PhD Student Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.
MSc Καινοτομία στην Τεχνολογία και Επιχειρηματικότητα.
T.E. Μηχανικός Οχημάτων.
Τ.Ε. Μηχανικός Βιομηχανικής Πληροφορικής.
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ 1ο ΕΚ & 1ο ΕΠΑΛ ΔΡΑΜΑΣ
SKYPE sam_xrist
MOB +30 6945396173
xrsamaras@sch.gr
http://users.sch.gr/xrsamaras